Jouw kinesist in Lier en omstreken

Volt: Spanning in balans

Geschreven door Nathalie

7 december 2023

In een wereld waar ontspanning vaak wordt beschouwd als het ultieme doel, hecht Volt waarde aan het belang van spanning als een essentieel onderdeel van een gezond en veerkrachtig leven, zowel fysiek als mentaal.

Onze praktijk combineert kinesitherapie en osteopathie om patiënten te helpen een optimale balans te vinden tussen spanning en ontspanning. We begrijpen dat het streven naar totale ontspanning niet alleen onrealistisch is, maar ook niet wenselijk. Spanning is een natuurlijk aspect van ons leven dat nodig is om te bewegen, te groeien en te leren.

Fysieke spanning

Spanning is onmisbaar in ons lichaam. Onze spieren hebben een bepaalde mate van spanning nodig om ons in staat te stellen te bewegen, te sporten en dagelijkse activiteiten uit te voeren. Bij Volt werken we samen met u om de juiste balans van spierspanning te vinden. Of het nu gaat om het verlichten van pijn, het herstellen van blessures of het verbeteren van de mobiliteit, wij streven ernaar om uw lichaam optimaal te laten functioneren, met uw doelen als leidraad.

Mentale spanning

Net zoals ons lichaam hebben onze geest en ons brein ook een zekere mate van spanning nodig. Het stelt ons in staat om te leren, te groeien en uitdagingen aan te gaan. Bij Volt erkennen we het belang van mentale veerkracht en bieden we ondersteuning om stress te verminderen, de mentale focus te verbeteren en de algehele geestelijke gezondheid te bevorderen.

Spanning in balans

Onze slogan “Spanning in Balans” belichaamt onze filosofie. Wij geloven dat het streven naar een balans tussen spanning en ontspanning leidt tot een gezonder leven. Het is niet onze bedoeling om alle spanning te elimineren, maar eerder om onze patiënten te helpen de juiste balans te vinden die past bij hun individuele behoeften en levensstijl.

We streven we ernaar om een ondersteunende omgeving te bieden waar onze patiënten de nodige begeleiding en behandeling krijgen om hun lichaam en geest in harmonie te brengen. Of het nu gaat om het verlichten van pijn, het herstellen van functies of het bevorderen van algehele gezondheid, wij zijn er om u te helpen.


Let op: Deze blog is ter informatie en educatieve doeleinden en is geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voor specifieke gezondheidsgerelateerde vragen of behandelingen.

Nood aan een afspraak?

Blijf niet langer met pijn zitten en maak een afspraak zodat wij je kunnen helpen.